Dacă produsul comandat nu este ceea ce ţi-ai dorit, îl poţi returna pentru a fi schimbat sau pentru a-ţi primi banii înapoi.
Legislaţia din România permite cumpărătorilor returnarea produselor cumpărate în termen de 14 zile lucrătoare de la data primirii produsului (conform Ordonanţei nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative).
Condiţiile în care poţi returna produsele cumpărate prin intermediul website-ului dumadfashion.com : 
Denunţarea unilaterală a contractului la distanţă, fără penalităţi sau fără invocarea unui motiv, în termen de 14 de zile de la data primirii produsului.
Schimbarea produselor atunci când acestea nu corespund cu nevoile tale.
În cazul în care mărimea comandată este nepotrivită, poţi returna produsul comandat:
– pentru a fi schimbat cu un altul din acelaşi model, la mărimea corespunzătoare;
– pentru a fi schimbat cu un produs similar, în cazul indisponibilităţii mărimii dorite din produsul iniţial;
– pentru rambursarea valorii produsului.

Pasii pentru schimbarea unui produs:

Trimiteți un e-mail la adresa dumadfashion@gmail.com  sau lasati mesaj privat pe pagina noastra de Facebook – pentru a ne comunica ce model ați ales in schimbul celui primit. Nu trebuie să plasați o comandă nouă pe site, este de ajuns sa luați legătura cu noi in scris, iar noi vom procesa un formular de schimb și vom trimite coletul către dumneavoastră cu mențiunea de “Retur colet la schimb”. Astfel, în momentul în care sunteți contactat/ă de către curier pentru livrarea noului colet, dumneavoastră îi dați curierului produsul comandat inițial, ambalat corespunzator.
Ambalați produsul cu grijă – astfel încât să fie cât mai bine protejat în timpul returului.

În momentul în care curierul vă livrează noul produs, dumneavoastră îi veți preda coletul comandat inițial, ambalat corespunzator. Nu este necesar să lipiți nicio etichetă, curierul va avea deja nota de transport pregătită cu toate detaliile.
ATENȚIE!
Costurile de transport vor fi suportate de către dumneavoastră. Taxa de transport pentru schimbul unui produs este 30 lei.
Ne asumam costurile de transport pentru schimburi doar in cazul in care nu ati primit produsul comandat sau produsul are defect de fabricatie.

Pasi pentru returnarea unui produs:

1. Trimiteți un e-mail dumadfashion.com sau lasati mesaj privat pe pagina noastra de Facebook – avem nevoie de o înştiinţare înainte de primirea returului pentru a uşura schimbul produsului sau rambursarea valorii acestuia. Vă rugăm să menționați în e-mail numele pe care ați plasat comanda, un cont IBAN în care să putem rambursa contravaloarea produsului/produselor returnate și numele deținătorului contului IBAN.
2. Ambalați produsul cu grijă – astfel încât să fie cât mai bine protejat în timpul returului.
3. Aplicați pe colet o etichetă care să conţină următoarele informaţii:
Expeditor: Nume Prenume
Adresa: Str. Nr. Oraş, Judet
Numarul tău de telefon
Destinatar: DumadFashion
Adresa: str. Bacaniei nr 25 Comuna Dragalina , Judetul Calarasi .
Telefon : 0723 420 679
4. Trimiteți coletul prin orice firma de curierat doriți.
Dacă Expeditorul este altcineva decât persoana care a comandat vă rugăm să adăugați o etichetă cu numele persoanei care a efectuat comanda pe site-ul nostru. În caz contrar, nu vom putea identifica în mod corect cărei comenzi/client îi aparține, acest lucru generând întârzieri în procesul de rambursare a contravalorii produsului/produselor.
Pentru rambursarea valorii produsului puteti opta pentru una din variantele de mai jos:
Plata ramburs la curier.

Trimiteți pachetul cu orice firma de curierat la adresa de pe colet. La ramburs treceti DOAR VALOAREA PRODUSULUI COMANDAT , NU si transportul .Cand soseste coletul la noi va returnam banii prin acelasi curier asa cum ați plătit și dumneavoastra.

In cont colector – la firma de curierat.
Trimiteți pachetul cu orice firma de curierat la adresa de pe colet. La ramburs in cont colactor treceti DOAR VALOAREA PRODUSULUI COMANDAT , NU si transportul .Coletul trebuie sa aiba taxele de tur – retur platite. Banii vor intra in contul firmei de curierat si apoi vor fi transferati catre dumneavoastra.

In contul dumnevoastra bancar.

Trimiteți pachetul cu orice firma de curierat la adresa de pe colet fara ramburs. In termen de 14 zile de la primirea coletului se va rambursa contravaloarea produselor comandate.
Coletul sa aibă taxele tur platite.

Rambursarea sumelor

Contravaloarea comenzii va fi înapoiată în cel mult 14 de zile de la data primirii returului dumneavoastra, într-un contul dvs IBAN . Pentru acest lucru va fi necesar să trimiteți in colet sau in mesaj privat pe pagina noastra de Facebook datele necesare : numele pe care ați plasat comanda online, un cont IBAN în care să rambursăm contravaloarea produsului și numele deținătorului acelui cont.
Atenţie!
Dacă solicitați returul produsului și rambursarea contravalorii acestuia, cheltuielile de transport vor fi suportate de către dumneavoastră și depind de prețurile practicate de curierul pe care îl alegeți pentru expedierea produselor către noi.
De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situaţia unor abuzuri (returnări repetate).
Nu acceptăm returul produselor prin Poşta Română! Pentru a putea urmări traseul coletului dumneavoastră şi pentru a vă asigura că a ajuns cu bine la noi, va trebui să folosiți o firmă de curierat rapid.
Dupa ce expediati coletul va rugam sa ne lasati o poza cu awb sa putem inregistram returul dumneavoastra!

Va multumim!